تشخیص بلوغ سیب با فناوری نوین + تصاویر


محققان در انستیتوی فناوری ماساچوست موفق به طراحی و ساخت یک دستگاه دستی نوآورانه شده اند که قادر است درجه رسیدگی و آماده بودن سیب های میوه را تشخیص دهد. این دستگاه بر اساس تکنولوژی های پیشرفته پردازش زبان طبیعی و یادگیری ماشینی توانایی ارزیابی دقیق میزان بلوغ و آمادگی سیب ها را فراهم می کند. این دستاورد علمی می تواند کاربردهای متنوعی در صنایع مربوطه از جمله بسته بندی و نگهداری میوه داشته باشد و به بهبود فرآیندهای مرتبط کمک شایانی نماید.
دستگاه تشخیص رسیده بودن سیب
تشخیص رسیده بودن سیب ممکن است برای بسیاری از ما کار دشواری باشد. علیرغم اینکه زمان زیادی را در هنگام خرید صرف تشخیص میوه های مرغوب و رسیده بودن سیب میکنیم، نتیجه مطلوبی به دست نمی آوریم. با این حال، راههای مختلفی برای تشخیص میوه رسیده وجود دارد. برای مثال، در مورد تشخیص رسیده بودن سیب، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
*پوست سیب باید صاف و کشیده باشد و روغنی. *ساقه سیب رسیده را اگر بپیچانید، راحت کنده می شود. *سیب قرمز باید سفت باشد، طوری که اگر فشارش بدهید، تو نرود.
محققان در موسسه فناوری ماساچوست موفق به ساخت یک دستگاه دستی شدند که رسیده بودن سیب را تشخیص می دهد.
به نقل از لایو ساینس، این دستگاه برای ارزیابی رسیده بودن سیب، کلروفیل موجود در پوست این میوه را تحت نور ماوراء بنفش اندازه گیری می کند.
سبزینه یا کلروفیل، رنگدانه ای سبز است که در اکثر گیاهان، خزه ها و سیانوباکتری ها یافت می شود.

اختراع دستگاه تشخیص رسیده بودن سیب
تشخیص رسیده بودن سیب تنها از طریق نگاه امری دشوار بوده و درصد خطای بالایی دارد اما این فناوری جدید، راه حلی برای مشکلات موجود است.
چنین ابزاری می تواند کمک بسیار بزرگی برای توزیع کنندگان سیب باشد که برای ارسال محصولات خود نیازمند اطلاع از زمان رسیده شدن آنها هستند.
سیب ها در طول سال در فروشگاه های مواد غذایی در دسترس هستند اما فقط در فصول خاصی رشد می کنند به همین دلیل اطلاع از وضعیت رسیده شدن آنها در حمل و نقل و فروش آنها اهمیت بسزایی دارد.
سیب های رسیده باید هرچه زودتر به مکان هایی منتقل شوند که احتمال فروش آنها بسیار زیاد است اما متاسفانه همیشه این اتفاق نمی افتد و همین امر خسارت های زیادی را به کشاورزان و توزیع کنندگان وارد می کند.
یکی از راه حل های بررسی سیب ها استفاده از طیف سنج است، که روشنایی نور را در طول موج خاصی اندازه گیری می کند. اما طیف سنج های کنونی بسیار بزرگ و گران قیمت هستند و استفاده از آنها برای همه فروشندگان سیب و کشاورزان عملی نیست.
اما این طیف سنج جدید که توسط محققان موسسه فناوری ماساچوست توسعه یافته، بسیار سبک بوده و استفاده از آن آسان است.
هنگامی که طیف سنج نور را از سیب می گیرد اطلاعات آن را به یک اپلیکیشن اندروید از طریق بلوتوث می فرستد و آن را با یک پایگاه داده ای که اطلاعات مرتبط با سیب های رسیده در آن است مقایسه می کند.
این طیف سنج می تواند تعداد روزهای رسیده شدن این سیب ها را تشخیص دهد برای مثال تعیین می کند که مدت 10 روز از رسیده شدن سیب می گذرد و بهتر است تا قبل از له شدن و آسیب دیدن به فروش برسد.
محققان این طیف سنج را از قطعاتی ساختند که در دسترس هستند و به طور کلی این دستگاه کم هزینه بوده و از قدرت محاسباتی بالایی برخوردار است.
این پژوهش در journal Scientific Reports به چاپ رسیده است.