دانشمند

هرچی که باید بدونی اینجاست

بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو: بررسی مفهوم گیمیفیکیشن و کاربردهای آن در کسب‌وکار

گلی ۳ روز پیش

گیمیفیکیشن یا بازی سازی، هنری است که به کارگیری و تعبیه نمودن مکانیزم ها و ساختارهای مرتبط با بازی در موقعیت ها و محیط هایی که ذاتاً برای بازی طراحی نشده اند را شامل می شود. این هنر با هدف ایجاد تجربه های جذاب و درگیرکننده برای کاربران و مخاطبان، از ابزار و تکنیک های بازی سازی در بستر فضاهای غیر بازی استفاده می کند. در واقع، گیمیفیکیشن به کارگیری عناصر طراحی بازی در زمینه های غیر بازی است تا به افزایش درگیری، انگیزش و مشارکت کاربران منجر شود.

گیمیفیکیشن (بازی سازی) چیست؟

گیمیفیکیشن یک ابزار تجاری است که راهی جدید را برای دستیابی به اهداف تعیین شده توسط شرکت ارائه می دهد. شرکت های کوچک معمولاً از آن استفاده می کنند زیرا بر هزینه های بالا و جهانی سازی تمرکز دارند. به همین دلیل، آنها باید از فناوری های پیشرفته تر بهره ببرند. گیمیفیکیشن ابزاری است که شرکت های کوچک به راحتی برای ایجاد برنامه ها از آن استفاده می کنند و به آنها امکان رقابت با برندهای بزرگ را می دهد.

گیمیفیکیشن

گیمیفیکیشن فرایندی است که در آن بازی ها و گیم ها بسیار هیجان انگیز می شوند که دیگر نمی توان در برابر آن مقاومت کرد و حتی در یک تجربه غیر از بازی هم آن را در اختیار کاربر قرار می دهند.

با گیمیفیکیشن فاکتورهایی به سایت یا اپلیکیشن اضافه می شود که شامل پاداش دهی، چالش ها و غیره است و در نتیجه سطح رقابتی بالا می رود و تشویق می شوند که از وبسایت یا برنامه بیشتر استفاده کنند، زیرا از آن لذت بیشتری می برند.

تعریفی ساده:

فرایندی برای اجرای مکانیک های بازی به چیزهایی که هم اکنون برای افزایش انگیزه در شرکت کنندگان، تشویق آن ها و وفاداری آن ها به یک برنامه خاص مورد نیاز است و می تواند هر چیزی از جمله وب سایت تا رسانه اجتماعی، عملکرد های روزانه جذب مشتری و غیره را شامل شود.

فواید گیمیفیکیشن

چنانچه در این بخش از نمناک می خوانید گیمیفیکیشن عوامل طراحی بازی را به اپلیکیشن های غیر از بازی معرفی می کند تا سرگرمی و هیجان بیشتری را ایجاد کند. از رقابت، امتیاز ها ، دستیابی ها، قوانین بازی، وضعیت و خود ابرازی برای تشویق فعالیت ها و بازخورد های مثبت استفاده می کند.

مکانیک های بازی چیست؟

اجزای بازی را مکانیک های بازی می گویند که به گیمیفیکیشن اعمال می شود و باعث انگیزه و تشویق بیشتر کاربر می گردد. مکانیک های زیر در گیمیفیکیشن در ترکیب های مختلفی برای دسترسی به هدف مورد نظر مورد استفاده قرار می گیرند که شامل موارد زیر هستند:

  •  بازخورد سریع
  •  شفافیت
  •  اهداف
  •  نشان ها
  •  ارتقای سطح
اهداف بازی سازی
  •  روی برد
  •  رقابت
  •  همکاری
  •  اتحاد
  •  امتیازات

گیمیفیکیشن به خلق بازی هایی برای اپلیکیشن های تجاری گفته نمی شود. در واقع گیمیفیکیشن یک نوع رهبری حل مشکلات است و تکنیک های انگیزشی را به کار می گیرد که باعث افزایش مخاطب در یک گیم یا بازی شود.

ابداع گیمیفیکیشن

گیمیفیکیشن توسط راجات آریا در سال 2007 ابداع شد و این روزها برای بسیاری از کمپانی های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و خدمات زیادی هم برای تجارت های کوچک دارد.

ابداع گیمیفیکیشن

این کمپانی ها از گیمیفیکیشن یا ساخت بازی در فروش محصولات، آموزش و جذب مشتری استفاده می کنند. بیشتر این کمپانی ها یک دوره تبلیغاتی رایگان و ویژگی های محدود دارند. گیمیفیکیشن هم چنین توسط موزیلا هم ارائه شده است که یک پلتفرم با منبع باز برای ایجاد نشانه های خاص به کارمندان می باشد.

کاربرد اصلی گیمیفیکیشن بر سیستم مدیریت

  1. بخش مهمی از گیمیفیکیشن مدیریت رابطه با مشتری گردآوری داده ها است که در آن  اطلاعات گردآوری شده در بررسی و ارزیابی عملکرد حیاتی است. از داده های گردآوری شده برای طراحی سیستم پاداش استفاده می کنند.
  2. استفاده از گیمیفیکیشن کمک می کند که بدون هیچگونه اختلافی  به صورت یکپارچه اطلاعات را از یک طرف به طرف دیگر منتقل کرد. 
  3.  نسل کنونی حداقل یکبار بازی های آنلاین را دنبال کرده و نیازمند آموزش  اضافی نیستند. با جلب توجه کامل این  نسل می توانید توجه، مهارت های حل مسأله و روح رقابتشان را بهبود دهید. 
  4.  گیمیفیکیشن  سیستم مدیریت رابطه با کارکنان می تواند تأثیر شگفت انگیزی بر روحیۀ کارکنان بگذارد.  زمانی که همه جایگاه خود را در رقابت بدانند، انگیزۀ لازم را برای انجام همۀ تلاششان پیدا می کنند.
مدیریت

فواید گیمیفیکیشن چیست؟

  •  یک تجربه مهیج و سرگرم کننده برای مخاطب که باعث می شود مدت زمان طولانی تری ، ارتباط خودش را با شما حفظ کند.
  •  انگیزه بخشی به مشتریان برای شرکت در فرصت های مختلف
  •  برقرار کردن ارتباط عاطفی با مشتری
  •  دادن یک دیدگاه مناسب به شما برای بررسی سلیقه مشتری و ایجاد تغییرات

نمونه هایی از گیمیفیکیشن

خانواده سامسونگ یکی دیگر از نمونه های گیمیفیکیشن است. این کمپانی به کاربرانش نشان های مختلفی را در سطوح متفاوت اهدا می کند و نشان ها بعد از تولید محتوا و مشاهده ویدئو و بررسی محصولات انجام می شود و فعالیت های دیگر آن ها را در نظر می گیرد.

خانواده سامسونگ

از آنج ایی که همه کاربران با استفاده از تکنولوژی های خاصی مثل گوشی هوشمند، تبلت و کامپیوتر تعامل برقرار می کنند ، بنابراین خیلی مهم نیست که وسعت این کمپانی و تجارت به چه اندازه باشد. بسیاری از تجارت های کوچک و جنبه های مختلف گیمیفیکیشن بدون شناخت آن استفاده می شود. مثلا اگر برای یک آدرس ایمیل به شما کوپن داده شود یا کارت های مخصوص فروش اینترنتی داشته باشید، یک نوع گیمیفیکیشن به حساب می آید.

گیمیفیکیشن چگونه به تجارت های کوچک کمک می کند ؟

گیمیفیکیشن نتایج قابل لمس و اثبات شده را در اختیار قرار می دهد که می تواند توسط ابزارهای محاسباتی اندازه گیری شود. در نتیجه تعامل افراد از طریق شبکه اجتماعی هم به صورت داخلی و هم به صورت خارجی با این برنامه ها افزایش پیدا می کند که باعث افزایش ترافیک وب سایت، زمان کم تر برای پذیرش و مکالمات، تبلیغات رایگان و کاهش زمان روی برد می شود. البته مضراتی هم دارد که در صورت مدیریت ناصحیح اتفاق می افتد. مثلا اگر نتوانید خدمات درسی را ارائه دهید، سطح بالایی از انتظار را برای مشتری ایجاد می کند.

نتیجه گیری

برای این که گیمیفیکیشن یک راه موفقیت آمیز با طراحی صحیح و اجرای مناسب باشد، روش های مختلفی وجود دارد و اطلاعات نه تنها باید برای تجارت مورد استفاده قرار بگیرند، بلکه برای خود برنامه هم باید مفید باشند.

تجارت

گیمیفیکیشن یک اکسیر محسوب نمی شود که به صورت جادویی همه چیز را بهتر کند ، بلکه ابزار های اثبات شده برای ارتقای سطح کارکنان و مشتریان دارد که بتواند در لحظات هیجان انگیزی را سپری کند.

بیوگرافی
هرچی که باید بدونی اینجاست
آخرین نوشته‌ها
آرشیو موضوعی